SATSO’da sektörel sorunlara çözüm odaklı istişare

Paylaş:

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Özellikle pandemi tedbirleri sebebiyle kapalı olan işletmelerimizin açılması konusunda uzun zamandır büyük bir çalışma içerisindeydik. Bizler sürecin sizlerin lehine ilerlemesi için gayretlerimize devam edeceğiz” dedi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) bünyesinde çalışmalar yürüten meslek komitelerinin sorunlarının, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin görüşülerek değerlendirildiği, yılda 2 kez düzenlenen Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı’nın 2021 yılı ilk toplantısı pandemi tedbirlerine uygun olarak webinar platformu üzerinden gerçekleştirildi. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş ile toplantıya davetli olarak sunum yapmak için katılan İl Afet ve Acil Durumu Müdürü Hüseyin Kaşkaş’ın Oda Hizmet Binasından katıldığı toplantıya 34 Meslek Komitesinin temsilcileri ile meclis üyeleri de online olarak iştirak etti.

ODA-ÜYE VAZGEÇİLMEZ ORGANLAR

Meslek komitesi temsilcilerinin şehir, ülke ve dünya gündemi ile sektörel olarak sorunları dile getirerek çözüm önerilerini paylaştıkları toplantı oldukça verimli geçti. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş; “Meslek komitelerimiz, oda-üye kaynaşmasında, sektör sorunlarının detaylı bir şekilde irdelenmesinde en önemli görevi üstlenen, vazgeçilmez organlarımızdır. Komitelerimizin özellikle yaşanan salgın sürecinde mesleki ve sosyoekonomik sorunlara karşı olan duyarlılığı, aktif ve örnek çalışmaları bizleri mutlu ediyor. Ticaret ve Sanayi Odaları, şehirlerde en etkin ve en büyük sivil toplum örgütleridir. Bu kuruluşları etkin yapan rollerden en önemlisi mesleki ve sektörel sorunlara çözüm bulmasıdır. Bunu da siz değerli komite üyelerimizle birlikte çalışarak başarıyoruz” diye konuştu.

SORUNLARIN TAKİPÇİSİYİZ

Meclis Başkanı Kuriş’in ardından konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise şunları söyledi: “Bizler tüm komite üyelerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Sektör sorunlarını yakından takip ediyor, çözüm odaklı istişarelerde bulunuyoruz. Meslek komitelerimizden gelen sorun ve çözüm önerilerini bizzat odamız ve TOBB kanalıyla ilgili makamlara iletip takipçisi oluyoruz. Üyelerimiz, pandemi sürecinde en üst noktada tedbir alarak, kurallara uyarak, üretmeye devam ederek sektörlerimize can verdi ve bu gayret, bizim mücadelemize can suyu oldu. Özellikle pandemi tedbirleri sebebiyle kapalı olan işletmelerimizin açılması konusunda uzun zamandır büyük bir çalışma içerisindeydik. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan son duruma göre Ramazan ayına kadar bu işletmelerimiz faaliyetlerine başlayacak. Süreçte yaşanan mağduriyetin telafisi ve giderilmesi anlamında yetersiz olsa da sesimizi duyurmamız anlamında bir sonuç alabildiğimizi düşünüyorum. Bizler sürecin sizlerin lehine ilerlemesi için gayretlerimize devam edeceğiz.”

AFET EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Başkan Altuğ’un konuşmasının ardından 2021 yılının İç İşleri Bakanlığı tarafından “Afet Bilgilendirme Yılı” olarak ilan edilmesi ve Bakanlık ile TOBB arasında “Afet Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalanması kapsamında Sakarya İl Afet ve Acil Durumu Müdürü Hüseyin Kaşkaş tarafından sunum gerçekleştirildi.

Sakarya AFAD Müdürü Kaşkaş; “İç işleri Bakanlığımız tarafından 2021 yılı “AFET Bilgilendirme Yılı” olarak kabul edildi ve ülkemizdeki yaşayan 51 milyon vatandaşımıza Afet Farkındalık Eğitimi verilmesi amacıyla bir hedef kondu. Sakarya olarak bizlerin de hedefi şehrimizdeki 610 bin kişiye bu eğitimi verebilmek. Sakarya dünyanın en tehlikeli, yıkıcı fay hatlarından olan Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunuyor. Afet sadece deprem olarak düşünülmemelidir; yangın, sel, heyelan, çığ, fırtına da afettir. Afetlerin 3 aşaması var: Öncesi, sırası ve de sonrası. Öncesinde afet risklerini belirlemek. Afet sırasında hızlı ve etkili müdahale etmek ve sonrasında bozulan yaşamın normale dönmesi için uğraşılmalıdır. Bizler afet sırası ve sonrasında araç, donanım, personel konusunda dünyadan öndeyiz. Asıl olan öncesi konusunda farkındalık yaratılmasıdır. Afet öncesinde 1 TL yapılacak önlem bizleri 10 TL’lik zarardan kurtarır. Bu çalışmada özellikle tüm işletmelerimizde çalışanlara ve ailelerine yönelik afet farkındalık eğitimi verilmesi gerektiğini belirtiyoruz. Bu konuda bizim bünyemizde yüz yüze, online eğitimler mevcuttur” dedi.

Sakarya AFAD Müdürü Kaşkaş’ın sunumunun ardından normal seyrine geçilen toplantıda Meslek Komitesinden temsilciler söz alarak görüşlerini dile getirdi.