Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan Kefken’deki Pembe Kayalar doğal güzelliği, temiz havası ve ilginç jeolojik yapısıyla ziyaretçileri çekiyor. Yeni evlenecek çitfleri de bu özelliği ile cezbeden Pembe Kayalar, dış mekan fotoğraf çekimlerine de doğal sahne oluşturuyor.
İLGİNÇ ÖZELLİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR
Sakarya’nın kuzeyinde Kandıra ilçesine bağlı Kefken Mahallesi’ndeki ‘Pembe Kayalar’ ilginç jeolojik yapısıyla her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. İlginç özelliğiyle öne çıkan pembe kayaların dikkat çeken özelliği ise suyun içinde yumuşak, çıkarılınca sertleşiyor olması…
Şimdilerde ‘Pembe Kayalar’ ilginç jeolojik yapısı sebebiyle doğa severlerin ziyaretçi akınına uğruyor. Yaz kış özellikle hafta sonu binlerce kişi ‘Pembe Kayalar’a gelerek eşşiz gün batımı manzarasını izleyip bol bol fotoğraf çekiyor. Bazı vatandaşlar ise kayalar üzerine balık tutmayı tercih ediyor. Yazın da denize girerek serinliyor.
EŞSİZ MANZARA ALBÜMLERİ SÜSLÜYOR
Bölgenin doğal güzellikleriyle dolu manzaralar eşliğinde yapılan dış çekimlerle çiftler anılarını bir ömür saklayabiliyor.
Yeni evlenecek çiftlerin yıllar boyu albümlerini süsleyecek fotoğraflarına etkileyici bir arka plan sahnesi olan Pembe Kayalar bu nedenle oldukça ilgi görüyor. Hayranlık uyandıran bu manzarada, gelin ve damatlar daha iyi fotoğraf karelerine yansıyor.
Çoğunlukla hafta sonları fotoğrafçıların harika görüntüler çekmesine imkan veren bu doğal zenginlik, yeni evlecek çiftlerin tercih ettikleri yerlerin başında geliyor.
KOMŞU KAYNARCA İLÇESİ
Geçen pazar günü Kaynarca’de evlenecek genç bir çift, geldiği Pembe Kayalar’da objektiflerimize takıldı. Dış mekan çekimleri sırasında evliliklerinin ilk pozlarını veren çift, haberimize konu olurken Pembe Kayalar’ın muhteşem manzarası eşliğinde sonbaharın güzelliğini de yüzlerine yansıttı.
PEMBE KAYALARIN HİKAYESİ
Pembe Kayalar ilginç jeolojik yapısıyla görülmesi gereken yerlerdendir. Prehistorik buluntu varlığının yanı sıra, Antik Çağ’dan itibaren taş ocağı olarak kullanılmıştır.
Suyun içinde yumuşak olan pembe kayalar çıkarıldıktan sonra sertleşmektedir. Bu özellikleri sebebiyle Osmanlı Dönemi’nde dikdörtgenler şeklinde kesilerek deniz yoluyla İstanbul’a taşınmış ve mimaride kullanılmışlardır.
Dönemin mimarlarının ilgisini çeken ‘Pembe Kayalar’ başta Sultanahmet Cami ve Rumeli Hisarının yapımı olmak üzere, bir çok Osmanlı eserine hayat vermiştir.
• Şule BAYRİ • Sabahattin BİRİNCİ / Kocaeli – Kefken
İşte “Pembe Kayalar”dan muhteşem görüntüler bu linkte…
https://www.facebook.com/fisiltihaberleri/videos/479769836337357
This is my first time pay a visit at here and i am actually pleassant to read everthing at single place. Willow Tobiah Ana