Seracılık Mükemmeliyet Merkezi projesi

Paylaş:

Büyükşehir Belediyesi tarafında hayata geçirilecek Seracılık Mükemmeliyet Merkezi projesinde iş birliği protokolü için imzalar atıldı. MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu; “Proje bittiğinde burası seracılık ile ilgili Türkiye’nin okulu olacak” dedi

Seracılık Mükemmeliyet Merkezi için iş birliği protokolü imzalandı. Başkan Ekrem Yüce, “Avrupa ve dünya standartlarının üzerinde bir proje olacak. Seracılık Mükemmeliyet Merkezi ile bilimin, tekniğin ve gelişen teknolojinin tüm imkanlarından faydalanacak, en iyi üretimi sağlayacağız. Cumhuriyetimizin kurulduğu günde böyle bir proje yapıyor olmak gerçekten çok önemli. Katkı sağlayan tüm kurumlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafında hayata geçirilecek Seracılık Mükemmeliyet Merkezi projesinde iş birliği protokolü için imzalar atıldı. Afet Koordinasyon Merkezi’nde atılan imza programında Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ev sahipliği yaparken; TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Dr. Osman Okur, MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) Müdürü Abdullah Ünlü, SERA A.Ş. Genel Müdürü İsmail Kaya imza töreninde yer aldı.

Türkiye için çok önemli bir proje

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Ekrem Yüce, “Avrupa ve dünya standartları üzerinde bir proje. Burası; toprağından toplanmasına kadar bilimin, tekniğin ve gelişen teknolojinin sınırlarına kadar yapılan bir proje. Üniversite öğrencilerine katkı sağlayacak, sadece proje olarak değil, aynı zamanda teorik olarak da çalışma gerçekleştirilecek. Termal su ile yapıldığı için ayrı bir öneme sahip. MARKA’nın ve Sanayi Bakanımızın bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. TÜBİTAK MAM’ın da bu projeye katkı sunuyor olması gerçekten çok önemli. Bilgi depolarını Sakarya’nın tarımına, turizmine ve sanayisine yaymanın heyecanını yaşıyoruz. Toplantımızın hayırlı olmasını ve inşallah Sakarya’mıza ve ülkemize katkı sağlamasını temenni ediyorum.”

Çiftçi olmak kalıcılık demektir

Başkan Yüce, “Bir ürünün kaliteli ve verimli olması için ana konulardan bir tanesi tozlaşmadır. Bunu iyi bir şekilde yaparsanız kalite ve verim 2 katına çıkacaktır. Tozlaşmayı arılarla yapıyoruz. Arılar ile polizasyon yapıyoruz. Sulama tamamen hijyenik ve kontrollü olacak. Tamamen doğa ile bütünleşik bir tarım alanı oluşturuyorsunuz. Bu kadar güvenilir, bu kadar ekonomik bir yer olacak. İlaç kullanımı yok, tamamen doğal bir yer olacak. Cumhuriyetimizin kurulduğu günde böyle bir proje yapıyor olmak gerçekten çok önemli” dedi.

 Marka değeri oluşturacağız

BATEM Müdürü Abdullah Ünlü, “Gerçekten Türkiye çağ atayan bir ülke. Birçok şeyi kırdık ve ortak proje yapıyoruz. Türkiye’de geldiğimiz noktada sera fabrikalarını konuşmaya başladık. Bizler marka değerleri oluşturup satacağız. Bizimde artık dünyaya duyuracağımız çok değerli noktalar olduğunu biliyorum. İnşallah bu projenin gelişimine inanıyoruz. İnşallah Sakarya markası oluşturarak Türkiye’ye duyurabiliriz.”

Nitelikli insanlar yetiştireceğiz

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Başkanımızı tarıma vermiş olduğu destek ve uygulamalar için takdir ediyorum. SUBÜ olarak Ziraat Fakültesini açtık. Kesişim noktaları ve bu tür faaliyetlerin şehirde yapılıyor olması hedefe doğru hızlı bir şekilde yol alacağımızı gösteriyor. İyi bir üretim için nitelikli insana ihtiyaç var ve bizde SUBÜ olarak bunu kendimize rol bildik. Her alanda  bu şekilde bu uygulama ile bilgiye değil beceriye de aşılıyoruz. Elimizden gelen desteği vereceğimizi belirtiyorum. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

Tüm bilgilerimiz tarımın hizmetinde olacak

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, “Bu güzel günde böyle bir çalışma yapıyor olmak çok anlamlı. Üniversite olarak iyi bir mikrobiyoloji ve genetik bölümüne sahibiz. Bizlerin hedefi teknik bilgilerimizi tarımın hizmetine sunmak olacak. Bu güzel projede hem ülkemizin hem de Sakarya’mızın köklü üniversitelerin yanında yer almaktan mutluyuz. Ender görülen bir birliktelik bu. İnşallah biz, bilgi ve becerimizi mükemmeliyet merkezinin hizmetine sunacağız.”

Elimizden gelen iyi desteği sağlayacağız

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Çok önemli bir an. Belediye ile birlikte birçok projede yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Başkanımız 1.5 yıl önce göreve geldiğinde birçok projeden bahsetti. Tarımın öne çıkması için yapılan projeler gerçekten çiftçiye dokunacak projeler oldu. Çiftçi ile rekabet değil hem tarım hem de hayvancılık konusunda onlara destek olmak için çaba sarf ediyor. Elimizden gelen desteğin en iyisini sunacağız.”

Sakarya’ya hayırlı olsun

TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Dr. Osman Okur, “Bizlere bu projede yer verdiğiniz için teşekkürler. MAM olarak hepinizin hizmetindeyiz. Çıktığımız yolun ilk başta Sakarya’mıza daha sonra da ülkemize katkı sağlayacağını biliyorum. İnşallah bu mutabakat hayırlara vesile olur.”

Burası Türkiye’nin okulu olacak

MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, “Tarım anlamında gıdanın, gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bu projede birçok ilkler var. Jeotermal enerji ile bu proje hayata geçecek. Yenilikçi bir projeye ön ayak oluyoruz. Çok güçlü bir sahiplenme var bu projede. Tüm kadrolar bu projeyi sahiplendi. Bizler de ajans olarak projeyi başından sonuna kadar takip ediyoruz. Bu projeler bittiği zaman seracılık ile ilgili burası Türkiye’nin okulu olacak. Sadece Türkiye’ye değil hem özel sektöre hem de dünyaya örnek olacağız. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.